logo

Fair Pricing.

Zodat je alleen betaalt voor de waarde van talent.

Niet standaard. Vooral transparant. Ook als het gaat om onze tarieven. Met ons fair pricingmodel rekenen we 1 vaste prijs op basis van een uurtarief. Boeken we succes? Dan feliciteren we je eerst met jouw nieuwe medewerker en rekenen we een kleine succesfee die vooraf is afgesproken. Fair = fair 🔎

Dus nee, geen bedrag dat wordt gebaseerd op een feepercentage waarbij de hoogte van het salaris van jouw nieuwe medewerker leidend is. Zou ook gek zijn, want dat zou betekenen dat we erbij gebaat zijn dat een medewerker zoveel mogelijk gaat verdienen. In plaats van wat dit talent waard is. 

Vaste bedragen en een kleine succesfee

Dus ja, we rekenen gewoon vaste bedragen op basis van een uurtarief én een kleine succesfee. Deze bedragen delen we van tevoren, zodat je achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Vooraf maken we een reële inschatting van de uren die we nodig hebben om jou, met resultaat, van dienst te zijn. Of hiervoor nu een intake en/of sourcing en/of jobmarketing nodig is, of dat er gesprekken voor nodig zijn. Om te zorgen dat die ureninschatting geen ‘nattevingerwerk’ is zoomen we eerst diep in op de arbeidsmarkt. Hoe complex is de vacature? Hoe schaars is de doelgroep? Zodra we dit in beeld hebben hoor je vooraf van ons wat het factuurbedrag wordt. 

Niet alleen het benodigd aantal uren is vooraf bekend. Ook de succesfee melden we vooraf (en is dus geen percentage van een jaarsalaris) en wordt afgestemd op de moeilijkheidsfactor van het proces. 

Wat betekent dit voor jou?

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Wij ook. Leg ons jouw brandende vraag voor.